Les tècniques


Les tècniques

Les tècniques que utilitza l’osteòpata estan indicades per a diverses patologies: dolors d’esquena, molèsties articulars, escoliosis, trastorns del son, problemes digestius (acidesa d’estómac, restrenyiment, hemorroides), menstruació irregular, cames cansades, fatiga general, cefalees, migranyes, marejos, vertigen, tendinitis o esquinços, entre altres. A través de la valoració i la palpació el professional diagnostica i pauta un tractament.

Hi ha una àmplia gamma de tècniques (estiraments, mobilitzacions passives, maniobres articulars d’alta velocitat i curt recorregut, ajustos articulars, manipulacions viscerals, etc.), i s’utilitzaran depenent del tractament establert per l’osteòpata.

Aquestes tècniques consisteixen en manipulacions destinades a proporcionar diferents efectes terapèutics. Qualsevol alteració mecànica en un teixit tindrà repercussions sobre l’organisme. És per això que l’osteòpata buscarà el bloqueig dels teixits i, mitjançant la utilització d’aquestes tècniques, s’aconseguirà millorar la postura, el metabolisme i, consegüentment, la salut del pacient.