Què és l'osteopatia?


L’osteopatia és una ciència mèdica d’enfocament general que s’interessa pel cos humà en la seva totalitat. És un tractament tant preventiu com curatiu, raó per la qual resulta tan beneficiós per a totes les persones de totes les edats (des de nadons fins a adults). Es basa en l’harmonia, l’equilibri i la bona mobilitat de l’estructura.

Què és l'osteopatia?

Segons la ciència osteopàtica, el cos a vegades emmagatzema i adapta els traumes (físics o emocionals) durant anys abans de manifestar-los en forma de símptoma. Per això és tan important anar controlant periòdicament que totes les estructures òssies i teixits del cos conservin intacta la seva mobilitat i garanteixin el bon funcionament de l’organisme.

Totes les limitacions de les estructures del cos repercuteixen directament en la salut. Un part traumàtic, per exemple, pot provocar anys després una escoliosi; un part per cesària, a la llarga, pot causar dolor lumbar; una col•lisió amb un vehicle pot provocar, a posteriori, marejos i trastorns del son; una caiguda sobre el còccix pot generar dolors menstruals; un problema d’esquena pot ser originat per una caiguda o un antic esquinç. L’objectiu serà identificar cada història i corregir-la per tornar a la normalitat.

L’osteòpata utilitza únicament les mans en el tractament (teràpia manual) perquè ha de percebre la reacció del cos a qualsevol de les seves accions, de manera que s’estableixi un diàleg permanent amb els teixits.